Персоналната разузнавателна система Black Hornet ПРС, на английски - (PRS) е произведена от FLIR Systems за използване от военни сили, правителствени организации и агенции за подпомагане при бедствия по целия свят.

PRS използва безпилотния летателен апарат Black Hornet 3, който е подобрена версия на доказалия се в битки Black Hornet PD-100.

Системата за безпилотни летателни апарати е предназначена да помага на войниците, свалени от конете, разположени на бойното поле. Той подобрява ситуационната осведоменост на войниците, като действа като демонтиран прикрит войник, доставяйки всички ключови данни за обкръжението и ще шпионира движенията на врага, за да гарантира безопасността на войниците на първа линия.

Дизайн и характеристики на Black Hornet 3
PRS се състои от два UAV Black Hornet 3 и наземна контролна станция. Black Hornet 3 се отличава с компактен и здрав дизайн и предлага решение с джобен размер за тайните операции. Той също така се рекламира като най-малката в света UAV платформа за разузнаване, наблюдение и разузнаване (ISR).

С диаметър на ротора от 4,8 инча (123 мм) и дължина от 6,6 инча (168 мм), безпилотното устройство тежи не повече от 33 г и предлага най-добрия в класа аудио и визуален подпис за откриване.

Спектърът от приложения, които могат да бъдат изпълнени от дрона, включва незабавни ISR и тайни операции, ситуационна осведоменост, разузнаване извън линията на видимост (BLOS) и защита на силите.

Компактните му размери позволяват превозното средство да се носи лесно от войниците заедно с бойното им снаряжение. Дронът генерира много по-малко шум, което го прави подходящ за стелт операции. Способен е да работи при скорост на вятъра между 15kt и 20kt и при температури между -10ºC и 43ºC.

Времето, необходимо за изстрелване на БЛА, варира между 30 и 120 секунди в зависимост от режима на изстрелване. Дронът може да се управлява в множество режими на полет, включително автоматично и ръчно зависване и взиране, действия по маршрут и потребителски точки, загубена връзка и автоматично връщане.

Сензори и подробности за навигационната система на Black Hornet 3 дрон
Black Hornet 3 разполага с две електрооптични (EO) камери и нощно изображение с термична LED светлина. Позволява на войниците да заснемат видео на живо и неподвижни изображения чрез разширяване на техния визуален обхват.

Навигационните изисквания на дрона се обслужват от глобалната навигационна сателитна система (GNSS). Безпилотният самолет може по желание да бъде надграден до базирана на визуализация навигация за работа на закрито без GPS и вградени векторни и растерни карти. Той също така предлага криптирана връзка за данни с радио обхват от 2 км.

Наземна станция за управление на системата за персонално разузнаване Black Hornet
Black Hornet PRS се управлява от наземна контролна станция (GCS), която включва базова станция, контролер и дисплейен модул. Базовата станция може да побере два нано UAV Black Hornet 3.

Контролер с една ръка може да бъде интегриран с базовата станция за изпълнение и анализ на плановете на мисията. Данните за мисията, събрани от дрона, се предават на базовата станция за допълнителен анализ.

Контролната станция интегрира висококачествени, леки дисплеи, предлагащи четливост на дневна светлина. Дисплеите се захранват от вътрешни акумулаторни батерии.

Мощност и производителност
Мини дронът Black Hornet е оборудван със сменяема батерия, която захранва главния ротор и двулопатния опашен ротор.

Може да лети с максимална скорост от приблизително 21,49 км/ч и предлага издръжливост на полета до 25 минути и обхват от 2 км.

Рекламен клип демонстрация от FLIR