FPV (изглед от първо лице) дроновете стават все по-популярни както сред любителите, така и сред професионалните пилоти. Тези дронове позволяват на оператора да вижда видео на живо от камерата на дрона, като им предоставя изглед от птичи поглед на околността. Цените на FPV дронове варират значително в зависимост от характеристиките и възможностите на дрона.

В началото на 2023 г. началните FPV дронове могат да бъдат намерени само за $100/~200лв. Тези дронове обикновено са малки и леки, с ограничен обхват и време за полет. Те са чудесен вариант за начинаещи, които тепърва започват да изследват света на FPV дронове.

FPV дронове от среден клас, които предлагат по-усъвършенствани функции като по-дълго време на полет и по-голям обхват, могат да бъдат намерени за около $500/~900лв. Тези дронове са чудесен вариант за пилоти, които търсят по-завладяващо изживяване при летене.

FPV дронове от висок клас могат да струват от $1000 до $3000~/5000лв и повече. Тези дронове са насочени към професионални пилоти и предлагат най-модерните функции, като предаване на дълги разстояния, усъвършенствана стабилизация и камери с висока разделителна способност.

В обобщение, цените на FPV дронове могат да варират от няколко стотин долара до няколко хиляди долара, в зависимост от характеристиките и възможностите на дрона. Важно е да обмислите за какво ще използвате дрона и какви функции са важни за вас, преди да направите покупка.