Дроновете революционизираха света на фотографията и видеозаписите, предоставяйки нова перспектива и заснемайки зашеметяващи въздушни снимки. Професионалните фотографи и видеооператори използват дронове, за да заснемат зашеметяващи изображения и да създадат красиви видеозаписи.

През последните години наблюдаваме същата тенденция при дроновете както при всяка друга електроника, опит за намаляване на размерите, но подобряване на качеството при заснемане. И все пак физическите закони налагат определено оптимално тегло на апарата, за да могат да се изпълнят маневри при по-трудни условия на времето.

Ето и кратък списък, който приготвихме с популярни професионални дронове за комерсиална фотография:

DJI Mavic 3/Pro/Cine (2022): 4/3 CMOS Hasselblad камера с настройки на бленда f/2.8-f/11, VDAF, 5.1K Video, DCI 4K/120fps, поддържа Apple ProRes и 10 bit видео

DJI Mavic Air 2S: Макар и определян като лекия и среден клас той е оборудван с 1-инчов сензор за изображения и големи 2,4 μm пиксели, DJI Air 2S е способен на 5,4K/30fps и 4K/60fps

Autel Robotics EVO II/Max: Този дрон разполага с 48-мегапикселова камера и 4K 60fps възможности за запис на видео, с обхват от 6,2 км.

DJI Phantom 4 Pro V2: Този дрон предлага 1инч сензор, 20-мегапикселова камера с механичен затвор, 4K 60fps видеозапис и обхват от 5 км.

DJI Inspire 2: Този професионален дрон е предназначен за висококачествена въздушна фотография и видеозаснемане, включващ камера Zenmuse X5S и обхват от 7 км.

DJI Mavic 2 Pro (2018): Вече по-старичък, но все още производителен. Този дрон разполага с 20-мегапикселова камера Hasselblad и възможност за запис на 4K 60fps видео.

Parrot Anafi: Този компактен дрон разполага с 21-мегапикселова камера и възможност за запис на 4K видео.

Yuneec Typhoon H Pro: Този дрон е предназначен за професионални фотографи и видеооператори, като предлага 12-мегапикселова камера и възможности за запис на 4K видео.

DJI Matrice 200: Този индустриален дрон е проектиран за тежки приложения и разполага с камера Zenmuse X4S и обхват от 7 км.

Дроновете откриха нов свят от възможности за професионални фотографи и видеооператори. Тези професионални дронове предлагат набор от функции и възможности, които позволяват заснемането на зашеметяващи въздушни снимки и красиви видеозаписи.

Молим да ни извините, ако не сме отговорили на ваши очаквания за пазаруване, тъй като сайтът все още не е магазин на този етап.
Сайтът FPV.bg има за цел да подържа своите статии с обновяване на съдържанието за да остават актуални и така статии като тази могат да бъдат обновявани периодично.