Дроновете за любители се използват като боеприпаси на фронта на войната в Украйна.

Украйна поставя реактивни гранати (RPG) на евтини състезателни дронове и ги използва, за да атакува руските фронтови линии. Това е ефективен метод за събиране на информация, унищожаване на скъпо оборудване и контролиране на бойното поле, което представлява фундаментална промяна в начина, по който се водят войните.

През последните няколко седмици снимки на импровизираните боеприпаси се разпространяват в руските и украинските телеграм канали. Кадри, изтеглени от дроновете, които показват атаките, са кацнали в Reddit: Reddit Link

Така наречените FPV дронове обикновено се използват от любители за състезания с дронове. Идеята е, че потребителят закача чифт очила на лицето си, които са свързани с камера на дрона. След това контролерът има изглед от първо лице (FPV) от дрона.

В снимки на дроновете, изтеглени от Telegram, някои използват части, продавани от FlyMod, украинска компания за състезателни дронове, базирана в Одеса. За разлика от предварително създадения DJI или друг комерсиален дрон, FPV състезателните дронове обикновено се сглобяват от състезателите. Любителите непрекъснато коригират теглото, опитват различни камери и се занимават с хеликоптери, за да постигнат оптимално повдигане и скорост.