Европейската агенция за безопаност на дроновете (EASA) ще проведе конференция на високо ниво за дронове 2023 г. Темата се казва "Обратно към бъдещето" на безопасните операции на БЛС (дронове).
Целта тази година е да се съберат регулаторни органи и експерти от индустрията от цял свят, за да обсъдят:

  • Прилагане на Регламента за БЛС – Преглед на извлечените поуки, предизвикателства и възможности
  • Изграждане на IAM екосистема – създаване на реалистична програма за внедряване
  • Внедряване на U-space - стъпки за интегриране на въздушното пространство

Участниците ще включват високопоставени представители от институции на ЕС, европейски държави-членки и национални авиационни власти, неевропейски национални авиационни власти, държавни организации, занимаващи се с дронове, но също и с градско планиране, както и представители от авиационната индустрия.

Двудневната конференция на високо ниво на EASA за дронове ще се проведе на 21-22 март 2023 г. като нейн домакин ще бъде "RAI" заедно със "Седмицата на дронове в Амстердам" (ADW), която е глобалната платформа за споделяне на знания за текущи решения, иновации и решаващо регулиране, отнасящи се до Индустрия на безпилотни летателни системи (БЛС на англ. UAS). През трите дни ще имате достъп до ADW Hybrid на конференцията и ще можете да се свързвате чрез "ADW Matchmaking" с избрани делегати, лектори и партньори. По време на ADW можете да посетите Конференцията на високо ниво на EASA (HLC) за дронове и ADW Hybrid.

Страница за регистрация в сайта на EASA: Линк