DJI обяви нова версия на своя базов Mini SE дрон. Новият Mini 2 SE остава лек дрон на привлекателно ниска цена, но предлага подобрен радиообхват, нарастващ от 4 км на 10 км (CE). Полетното време също е увеличено с една минута до 31 минути.

DJI Mini 2 SE е почти идентичен с предшественика си, включително триосен гимбал за механична стабилизация на изображението. Камерата ще използва 1/2,3-инчов сензор, който достига до 12MP снимки и 2,7K видео. За сравнение, DJI Mini 3 Pro, който излезе миналия май, е най-скъпата опция в линията DJI Mini, снима с 1/1,3-инчов сензор, който улавя 48MP снимки и 4K видео при 60fps. На новия DJI Mini 2 SE все още му липсват специалните автоматични сензори за избягване на препятствия от по-скъпите опции.

Ревизираната технология за предаване на O2, макар и да не е най-новата на DJI, ще направи Mini 2 SE съвместим с контролера RC-N1, познат в останалата част от гамата на DJI, вместо със стила на сгъваема антена, който идва с Mini SE ще се запази, както при оригиналния Mavic от 2016 г.

Времето за полет е увеличено от 30 минути с едно зареждане на 31 минути, но истинската причина да изберете DJI Mini 2 SE пред предишния модел е, че той е надграден с по-новата технология за безжично видео предаване на DJI, увеличавайки обхвата на полет.

За щастие, тази подобрена технология не влияе на теглото на DJI Mini 2 SE. Все още е само 249 грама, но въпреки това обърнете внимание, че за този дрон ще трябва да се регистрирате като пилот в България и препоръчваме да прочетете нашата статия: Купих DJI Mini с тегло 249 гр, трябва ли да имам регистрация в България?

Въпреки че повечето от подобренията на DJI Mini 2 SE са сравнително незначителни, скокът на цената от оригиналната версия до новия модел не е толкова незначителен. Дронът Mini 2 SE с контролер ще се продава за $369, (предполагаемo 369 EUR), когато стане достъпен на 22 март, докато по-скъпата опция “Fly More Combo”, която включва допълнителни батерии, подпори и калъф за носене, ще се продава за $519 (предполагаемo 519 EUR).