Главният тайвански актьор Кай Ко беше тежко ранен от дрон с камера, докато снимаше фентъзи сериала на Китайски (мандарин) език „Агент отгоре“. Шоуто е подготвено да се гледа в платформата Netflix.

Инцидентът се е случил на 27 декември 2022 г., но е било съобщено за първи път тази седмица от тайванския United Daily News. Впоследствие това е било потвърдено от продуцентите. Те са казали на Variety, че снимките са възобновени, но казаха, че Ko (известен още като Ko Chen-tung) все още не се е върнал на работа.

Мениджърът на Ко каза пред тайванските медии, че звездата е претърпял „сериозно обезобразяване“, след като е бил ударен в лицето, близо до скулата. Управителят каза, че трябват 20-30 шева.

Фентъзи драмата е продуцирана от mm2 Asia в Сингапур и Good Films Production от Тайван.

„Кай Ко беше замесен в инцидент с дрон по време на продукцията на „Агент отгоре“ на 27 декември 2022 г. Снимките протичаха в съответствие със стандартните указания за безопасност. Перките на витлото на дрона също бяха защитени от гардове и не е имало експлозия или разбиване на перките, както се съобщава в някои статии“, се казва в изявление, предоставено от mm2 и Good Films.

„Дълбоко съжаляваме, че се случи инцидентът и нарани бузите на Кай. На Кай незабавно беше предоставена медицинска помощ и екипът му за управление на таланти също е уредил микрозашиване за него. Екипът на продукцията съжалява за инцидента и разследва допълнително случая. Временно спряхме снимките за нашия главен актьор Кай, за да му дадем време да си почине и да се възстанови. Очакваме с нетърпение да го върнем на снимачната площадка, когато се възстанови напълно.”