Ако вече разполагате с дистанционно управление (контролер) за FPV дрон то най-вероятно за вас ще бъде най-евтино и удобно да закупите модул за ELRS и да го инсталирате, при условие, че вашият контролер поддържа външни модули. Ако сте начинаещ и търсите да закупите нова ELRS контролер система, за целта има множество продукти с различен набор от функционалности и за различни бюджети. Ние бихме препоръчали да се насочите към устройства, за които има богата информация и отзиви от ползване, затова ние разгледахме някои от най-популярните в момента продукти и ето кои са те според проучване на сайта FPV.bg за 2023-та година:

Radiomaster Zorro ELRS (вграден предавател 250mW | цена ~$100)

Откакто се появи ELRS като технология, контролерът на Radiomaster Zorro е един от най-популярните на пазара, който притежава стил на геймпад, достатъчно мощност и на добра цена. Той идва с инсталиран фърмуер EdgeTX, предлага множество версии на различни RF системи и пакети. Той е компактен и мощен, което означава че може да отговори на комплексни FPV нужди.

Има 5 варианта на това радио, различни в RF модулите. Ако не знаете какво да вземете между ELRS и 4в1, вероятно бихте избрали версията ELRS.
Заради своята цена, качество и набор от функционалности (плюс яките 250mW което до сега рядко се намира да са вградени) поставя това устройство в класациите за избор.

BetaFPV LiteRadio 3

BetaFPV LiteRadio след няколко успешни продукта за начинаещи, вече се появи и с по-нова 3та версия. Пикантната цена от $60 и любимият бял геймпад стил е привлекателен за много любители. Контролерът поддържа ELRS, но за разлика от своята Pro версия не притежава екран.

BetaFPV LiteRadio 3 Pro

Про версията на популярният лайт има екран, който може да се използва за управление на интерфейса на контролера. Цената за него е около $90.

Jumper T-Pro

Jumper T Pro е изключително преносимо радио в стил геймпад. Той идва с OpenTX фърмуер, гимбали със Hall сензор и вграден многопротоколен модул. Достъпен и компактен, но в същото време и достатъчно мощен, за да се бъде ежедневен избор.

TBS Tango 2 - Crossfire + External ELRS modules

TBS Tango 2 е популярен продукт на компанията TBS, със своята технология за дистанционно управление 'crossfire' за надеждно управление на отдалечени разстояние го превърна в един от най-популярните контролери. Въпреки своят вграден crossfire модул, вие може да инсталиране външен модул и да ползвате контролера и с двете технологии crossfire и ELRS.

Frsky X-Lite S/PRO

Компанията Frsky развива своите продуктови предложения с радио технологиите Access/Аcsss. Подобно на TBS Tango, контролерите x-lite предлагат подобен модерен геймпад дизайн и отново разполагат с вход за външен модул, чрез което може да инсталирате ELRS предавател. Това е и нашият любим контролер, който ползваме в нашите дрон клипове в Youtube.

iFlight Commando 8

iFlight Commando 8 с напълно интегриран iFlight ExpressLRS хардуер! Не е необходим допълнителен външен модул за стартиране на ELRS. Ако планирате да стартирате друг TX модул, моля, проверете допълнителния гнездо за външен модул.

ExpressLRS TX модули, разработени в тясно сътрудничество с екипа на ExpressLRS с вече пуснати цели за фърмуер.

Radiomaster TX16S Mark II Radio

Radiomaster TX16S е златният стандарт в FPV сцената вече няколко години. На всяка FPV среща или състезание по-голямата част от професионалните пилоти ще използват TX16S. Въпреки това, Radiomaster продължава да се подобрява и те току-що пуснаха подобрена версия, TX16S Mark II, включваща множество подобрения спрямо оригиналното радио.

Jumper T18

Контролерът Jumper T18 е надградената версия на популярното T16. Може да изглеждат подобни, но има няколко подобрения от предишната версия.


Тази статия както и други подобни ще бъдат обновявани периодично от нас, за да отговарят на текущия интерес в общността.