ReelSteady Go беше популярно приложение сред тълпата от FPV дрон ентусиасти, които го използваха за изглаждане на видеоклипове от полети и добавяне на кинематографични ефекти. GoPro закупи компанията през март 2020 г., като обеща да интегрира технологията „в екосистемата на GoPro App, за да подобри кинематографичния изход на вашето съдържание“. Първоначално GoPro продава ReelSteady Go отделно, но сега е прекратено и заменено от приложението Player + ReelSteady.

Ние от сайта FPV.bg също използваме този софтуер в множество от нашите клипове, например тези два клипа в youtube, които са записани с помощта на GoPro 8:

     

Вместо да използва анализ на сцена като други приложения за стабилизиране на снимки, ReelSteady използва жироскопични данни директно от камери GoPro. Преди това ReelSteady не работеше с HyperSmooth кадри (настройката трябваше да бъде деактивирана), но приложението Player + ReelSteady вече го поддържа. На продуктовата страница Player + ReelSteady GoPro показва, че можете да постигнете още по-плавна стабилизация чрез комбиниране на двете (по-горе).

Наред с функциите за стабилизиране, приложението ви позволява да премахнете широкоъгълната кривина на обектива с помощта на ReelSteady, каза GoPro. Той също така идва с функция за групово експортиране за поставяне на опашка на "стотици файлове" за експортиране, възможност за прерамкиране на 360 MAX съдържание, плейър за редовно и 360 съдържание, възможност за грабване на кадри и функция за изрязване за редактиране.

GoPro представи Player + ReelSteady, заместител на приложението GoPro Player с добавена технология от придобиването на ReelSteady от GoPro. Новото приложение въвежда ReelSteady инструменти, които ви позволяват да стабилизирате повечето GoPro кадри, включително HyperSmooth снимки. Работи в реално време, с „възможност да гледате стабилизираната снимка с пълно качество веднага щом видеото ви се зареди“, пише GoPro в съобщение за пресата.

Ако търсите алтернатива за безплатен софтуер, може да прочетете тази статия: Gyroflow – безплатен софтуер за стабилизиране на видео с отворен код

Цената на GoPro софтуера към този момент е 99 EUR или $99. На страницата на GoPro може да ви излезе този прозорец, който подканва към записване на бюлетин с новини, за което ще получите остъпка от 10% намаление:

Можете да свалите приложението от следните линкове отдолу: