BETAFPV обяви продажбата на нов модул с ELRS, Nano TX V2 е пълен с надстройки за ненадминато пилотно изживяване. Включващ иновативна T-LED антена с собствена честота на пулсиране, показваща предаване на сигнала и статус на свързване на модула. С до 1W/2W мощност, той осигурява стабилни връзки за FPV състезания, полети на дълги разстояния и професионална фотография. Безпроблемно интегриране с Бекпек (Backpack екстра) и персонализиране на бутоните. Към устройството е добавено и охлаждащия с вентилатор 1804.

Основни функции:

  • Първата по рода си T-LED антена с вградена функционалност на LED дисплей, позволяваща на пилотите без усилие да наблюдават предаването и приемането на сигнала, докато използват радиопредавателя.
  • Предлага 3 версии: 2.4GHz с максимална изходна мощност от 1W и 915/868MHz с максимална изходна мощност от 2W. Максималната пакетна скорост е F1000/200Hz.
    Отличаващ се с интегриран TCXO, той минимизира отклонението на честотата за стабилна работа, елиминирайки смущенията в сигнала.
  • Със своя оптимизиран вътрешен канал за въздушен поток и радиатор, високоскоростен охлаждащ вентилатор 1804, той ефективно разсейва топлината дори при висока мощност, осигурявайки стабилна производителност на връзката.
  • Поддръжка на backpack и персонализирани функции на бутони, базирани на ELRS V3.3, даващи възможност на пилотите да свързват външни устройства и да задават бутони според личните си навици за използване.

Техническа спецификация (на английски):

  • Item: BETAFPV Nano TX V2 Module | ELRS 2.4GHz/915MHz/868MHz
  • Weight: 28g
  • Color: White
  • Antenna Connector: RP-SMA(2.4GHz), SMA(915/868MHz)
  • RF Power(2.4GHz): 25mW/50mW/100mW/250mW/500mW/1000mW
  • RF Power(915/868MHz): 10mW/25mW/50mW/100mW/250mW/500mW/1000mW/2000mW
  • Packet Rate(2.4GHz): 50Hz/100Hz/150Hz/250Hz/333Hz/500Hz/D250/D500/F500/F1000
  • Packet Rate(915/868MHz): 25Hz/50Hz/100Hz/100Hz Full/200Hz/D50
  • Frequency Band: 2.4GHz ISM, 915MHz FCC, 868MHz EU
  • Backpack: Support
  • Input Voltage: 7V~13V DC
  • Power Consumption(2.4GHz): 8V,1000mA@1000mW, 150Hz,1:128
  • Power Consumption(915/868MHz): 8V,1000mA@1000mW, 50Hz,1:128
  • USB Port: Type-C
  • Fan Voltage: 5V
  • Default Firmware Version: ExpressLRS V3.3.0

Диаграма на Nano TX V2 модула

1W&2W Изходна мощност

Модулът Nano TX V2 също предлага 3 версии: 2,4 GHz с максимална изходна мощност от 1W и 915/868MHz с максимална изходна мощност от 2W. Отличаващ се с интегриран TCXO, той минимизира отклонението на честотата за стабилна работа, елиминирайки смущенията в сигнала. Насладете се на по-силни сигнали, по-дълги разстояния на предаване и разширен обхват на радиопредавателя. С тези опции пилотите могат да изследват и да се свързват с по-голяма свобода в безжичната комуникация.

По-дълъг обхват със стабилно качество на връзката

Модулът Nano TX V2 е вграден TCXO (кристален осцилатор с температурна компенсация). С висококачествения TCXO, той може да издържа на екстремни температури без страх от топлина и студ, като непрекъснато извежда точна честота за полет на дълги разстояния. осигуряване на супер стабилна, но силна радиовръзка за пилотите да летят във всяка среда, която изисква изключително стабилни сигнали и ниска латентност, включително полети на дълги разстояния, полети с много играчи и FPV състезания. Той дава на пилотите стабилно и агресивно изживяване при полет.

T-LED антена

T-LED антената иновативно интегрира LED с антената, позволявайки директно показване на информация върху антената. Когато антената е успешно свързана, редовното трептене показва състоянието на предаване и приемане на сигнала. Светещата светлина представлява предаване на сигнал, докато изключената светлина представлява приемане на сигнал. Скоростта на трептене варира в зависимост от съотношението на телеметрията и скоростта на пакетите, предлагайки на пилотите уникално визуално изживяване.

Освен това, той анализира състоянието на връзката между антената и TX модула, предотвратявайки повреда, причинена от неправилна употреба. Неравномерното мигане на светлината по време на люлеенето на антената показва повреда на антената, докато неравномерното мигане по време на завъртане на конектора на антената показва разхлабена връзка или в антената, или в TX модула, което изисква подмяна.

Забележка: Тази T-LED антена свети само на Nano TX V2 модула. Други антени като Moxon и Loop също могат да се използват директно на модула Nano TX V2 (версия 915/868MHz), но версията на 2,4GHz изисква RP-SMA към SMA адаптер.

Охладителна система

Nano TX V2 разполага с изцяло шприцована обвивка с отлична текстура. Със своя оптимизиран вътрешен канал за въздушен поток и радиатор, високоскоростен охлаждащ вентилатор 1804, той ефективно разсейва топлината дори при висока мощност, осигурявайки стабилна производителност на връзката. Пилотите могат да летят с увереност и да се радват на надеждна производителност, благодарение на това двойно проверено решение за охлаждане.

Backpack с богата персонализация

Бекпек (Backpack на англ. Раница), разработена от екипа на ExpressLRS, е допълнителен модул, предназначен за радиопредаватели. Осигурява подобрена гъвкавост и мащабируемост, давайки възможност на пилотите да свързват външни устройства като очила, модулът Nano TX V2 предлага силно адаптивно и разширяемо решение за разнообразни сценарии на приложение и функционални нужди на пилотите. Има два бутона, запазени за пилотите, за да персонализират своите функции, давайки възможност на пилотите да задават бутони според личните си навици за използване.


Комбинация с повечето радио TX

Модулът Nano TX V2 може да бъде конфигуриран чрез LUA скрипт. EdgeTX V2.8.0 и OpenTX радиопредавател, който поддържа CRSF, може да се използва лесно. Предлага се за популярни Nano port TX като BETAFPV LiteRadio 3 Pro, Radiomaster Zorro/Pocket, Jumper T Pro V2/T20, TBS Tango 2 и др., и Radiomaster TX16, Boxer и Jumper T16/T20, Frsky QX7, X9, когато използва се с микро-нано модулен адаптер.

Базова конфигурация

В системата EdgeTX изберете "MODEL SEL" и влезте в интерфейса "SETUP". В този интерфейс изключете Internal RF (настройте на "OFF"), включете External RF и задайте изходния режим на CRSF. Свържете модула правилно и тогава модулът ще функционира правилно. Настройките са показани по-долу.

Lua е лек и компактен скриптов език. Може да се използва чрез вграждане в радиопредаватели и лесно четене и модифициране на набора от параметри на модулите. Указанията за използване на Lua са както по-долу.

  • Изтеглете elrsV3.lua от официалния уебсайт на BETAFPV или конфигуратора на ExpressLRS
  • Запазете файловете elrsV3.lua на SD картата на радиопредавателя в папката Scripts/Tools
  • Натиснете бутона "SYS" или бутона "Меню" на системата EdgeTX за достъп до интерфейса "Инструменти", където можете да изберете "ExpressLRS" и да го стартирате
  • Изображенията по-долу показват скрипта Lua, ако работи успешно

Персонализирани бутони

Има два бутона, запазени за потребителите, за да персонализират функциите му. Стъпките на операцията са показани по-долу.

  • Влезте в режим WiFi, като активирате модула или го включите за 60 секунди
  • След като индикаторът за състояние RGB започне да мига бавно в зелено, WiFi на приемника ще бъде активиран (WiFi име: ExpressLRS TX, парола: expresslrs
  • Свържете телефона или компютъра си към WiFi и влезте в браузъра на http://10.0.0.1. Ще можете да намерите страницата с персонализирани настройки на бутоните
  • В колоната „Действие“ изберете желаната персонализирана функция; В колоните „Натискане“ и „Брой“ изберете типа натискане на бутона и броя на натисканията или продължителността на натискането
  • Щракнете върху „Запазване“, за да завършите конфигурацията

Има шест бутона за бърз достъп и два начина за използване на бутоните: продължително и кратко натискане. Дългото натискане може да бъде зададено на персонализирана продължителност, докато краткото натискане може да бъде зададено на персонализиран брой натискания. По-долу са показани шест функции, които могат да се задават.

Unused Send VTX Settings
Increase Power Output  Enable WiFi
Enter VTX Channel Menu Enter Binding Mode
Enter VTX Frequency Menu

Функциите по подразбиране на модула са показани по-долу.

Button Action Press Count
Button1
(Left Button)
Enter Binding Mode Short Press 3 Times
Increase Power Long Press For 0.5 seconds
Button2
(Right Button)

Go to VTX 

Channel Menu

Short Press 2 Times
Send VTX Settings Long Press For 0.5 seconds

Забележка: Този хардуер на предавателя не поддържа RGB светлини на бутоните.

Свързване и външно захранване

Фърмуерът по подразбиране на модула Nano TX V2 е ExpressLRS версия 3.3.0. Няма предварително зададена обвързваща фраза. Следователно обвързването с предаватели трябва да гарантира, че приемникът използва V3.0.0 по-горе без обвързваща фраза.

  • Поставете приемника в режим на свързване и изчакайте връзката.
  • Натиснете бързо бутон 1 (ляв бутон) три пъти, за да влезете в режим на обвързване (фабрична настройка по подразбиране), или можете да влезете в режим на обвързване, като щракнете върху „Bind“ в Lua скрипта. ако индикаторът свети постоянно, това показва, че устройството е свързано успешно.

Забележка: Ако модулът на предавателя е бил презаписан с обвързваща фраза, тогава използването на горния метод на обвързване няма да бъде обвързано с други устройства. Моля, задайте същата обвързваща фраза за приемника, за да извърши автоматично обвързване.

Консумацията на енергия на модула Nano TX V2 при използване на мощност на предаване от 500mW или повече е сравнително висока, което ще съкрати времето за използване на дистанционното управление. Потребителите могат да осигурят захранване на модула, като използват адаптерен кабел XT30-USB за свързване към външна батерия. Методът на използване е показан на следващата фигура.

  • Консумацията на енергия на предавателя не е свързана само с мощността на предаване, но и с коефициента на телеметрия. Когато използвате висока мощност от 500mW и повече, коефициентът на връщане може да бъде зададен по-висок, за да се намали консумацията на енергия и да се удължи времето за използване.
  • Например, в режим Gemini, консумацията на енергия при настройка на съотношението на връщане на 1:128 е 1000 mA, докато консумацията на енергия при настройване на съотношение на връщане на 1:2 е само половината от 1:128.

Забележка: Когато напрежението на батерията на дистанционното управление или външната батерия е по-ниско от 7V (2S) или 10,5V (3S), моля, не използвайте 500mW и 1W, в противен случай модулът ще се рестартира поради недостатъчно захранване, което ще доведе до прекъсване на връзката и загуба на контрол.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

  1. Не може да се въведе LUA скрипт, възможните причини са следните:
    • TX модулът не е добре свързан с дистанционното управление, трябва да проверите дали Nano щифтът на дистанционното управление и гнездото на TX модула са в добър контакт
    • Версията на ELRS LUA скрипта е твърде ниска и трябва да се надстрои до elrsV3.lua
      Ако скоростта на предаване на дистанционното управление е твърде ниска, задайте я на 400K или повече (ако няма опция за задаване на скоростта на предаване на дистанционното управление, трябва да надстроите фърмуера на дистанционното управление, напр. EdgeTX се нуждае да е V2.8.0 или по-нова)
    • Име на целта: BETAFPV Nano V2 2.4GHz/915MHz/868MHz TX
  2. Скоростта на пакетите не може да бъде зададена на F1000 или подкана „Скоростта на предаване е твърде ниска“.
    • Причина: Проблемът е причинен от това, че скоростта на предаване на дистанционното управление е твърде ниска, тъй като скоростта на пакети F1000 се нуждае от поддръжка на скорост над 400K, за да работи
    • Решение: Първо трябва да актуализирате настройката за скорост на предаване (повече от 400K е добре) в менюто за настройка на модела или системното меню->Хардуер и след това рестартирайте дистанционното управление, за да се уверите, че настройката за скорост на предаване е приложена
  3. Пакетите между дистанционното управление и TX модула са по-малко от 1000, докато пакетната скорост F1000 е включена.
    • Причина: Този проблем е причинен от проблеми със синхронизацията със системата за дистанционно управление EdgeTX
    • Решение: Надстройте версията EdgeTX на дистанционното управление до 2.8.0 или по-нова

Свали инструкция за ползване на Nano TX V2 Module

Свали фирмуеър за Nano TX V2 Module

Свали Бекпек фирмуеър за Nano TX V2 Module

Страница с повече информация за ELRS Lua Scripts

Съдържание на пакета

  • 1 * Nano TX V2 Module
  • 1 * T-LED Antenna
  • 1 * USB to Type-C Data Cable
  • 1 * Type-C Male to XT30U Male Power Cable
  • 1 * Instruction Manual
  • 1 * Service Card

Други свързани страници от FPV.bg: